В «ДНР» кажуть, що полонений член місії ООН є офіцером СБУ

Читать на русском
У самопроголошеній Донецькій народній республіці вважають, що полонений українець-член місії ООН, якого з 8 квітня утримують у Донецьку, насправді є полковником СБУ.

Терористи самопроголошеної «ДНР» вважають, що член місії ООН Юрій Супрун, який 8 квітня був узятий у заручники в Донецьку, насправді є полковником Служби безпеки України.

Про це з посиланням на «ДАН» повідомляє «Слово і Діло».

За даними сепаратистів, Супрун є одним із колишніх керівників спецпідрозділу «Альфа» в Києві, а останнім часом працював на території Донецької та Луганської областей.

Місія ОБСЄ на Донбасі стане спостережливішоюЗа словами члена моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі Александра Хуга, відеокамери встановлять у Жованці, Авдіївці та на околиці Донецька.

«Восьмого квітня 2016 року міністерством державної безпеки ДНР затриманий громадянин України Супрун Юрій Вікторович, полковник Служби безпеки України, в минулому – один із командирів підрозділу «Альфа» в місті Києві, який діяв на території Донецької та Луганської областей. В ході затримання він заявив, що є чинним представником місії ООН у місті Донецьк», – йдеться в повідомленні «Донецького агентства новин».

За словами сепаратистів, Супруна підозрюють у розвідувально-диверсійній діяльності на території самопроголошеної республіки.

Нагадаємо, у вівторок про утримання в полоні українського члена спостережної місії ООН заявила народний депутат Ірина Геращенко, додавши, що сепаратисти відмовляються допускати до нього представників ООН та повідомляти дані про стан його здоров’я.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: