США обмежують військову допомогу Україні, щоб не провокувати РФ – USA Today

Читать на русском
Наразі США надають допомогу Україні лише поставками нелетального характеру, такими, як медичне обладнання, прилади зв'язку або радари.

Адміністрація президента США Барака Обами визнала підготовку снайперів для Збройних сил України комплексом заходів, що виходять за рамки навчання українських військовослужбовців навичкам оборонного характеру. США не хочуть провокувати Росію на подальшу ескалацію конфлікту.

Про це пише загальнонаціональна щоденна газета USA Today, повідомляє «Слово і Діло».

Вашингтон продовжує дотримуватися обмежень у підготовці українських військових фахівців, нещодавно відхиливши прохання української сторони щодо підготовки снайперів для її збройних сил. У Білому домі вважають, що підготовка таких фахівців – це вже навички наступального характеру.

Однак такі дії адміністрації Обами викликали хвилю критики з боку парламентарів від Республіканської партії. Республіканці традиційно вважаються більш агресивними в зовнішній політиці. Цього разу їхні представники заявили, що політика Обами є надто обережною для стримування агресивних прагнень Кремля в Східноєвропейському регіоні.

Газета пише, що політика США, спрямована на навчання лише оборонним навичкам, не допоможе уникнути ескалації конфлікту на сході України. «Ця політика відображає підхід, який не працює щодо експансіоністської політики Путіна», – йдеться в статті.

Дійсно, наразі США надають допомогу Україні лише поставками нелетальної характеру, такими, як медичне обладнання, прилади зв'язку або радари.

«Наскільки добрими ви можете бути, поки Путін завойовує світ?», – заявив член комітету Палати представників із питань збройних сил Данкан Хантер, який нещодавно відвідав Україну.

У РФ спрогнозували результат повномасштабної війни з УкраїноюЯкщо між Україною та Росією спалахне повномасштабна війна, то бойові дії триватимуть не більше чотирьох днів.

Видання уточнює, що крім поставок обладнання, Штати також переправили в Україну кілька сотень військових інструкторів. Від самого початку навчання пройшли прикордонні війська та підрозділи Національної гвардії. Саме на них лежить відповідальність за внутрішню безпеку. Однак віднедавна підготовка охопила й традиційні Збройні сили України.

Водночас Канада та Литва, чиї інструктори також ведуть підготовку українських ЗС, не пов'язані обмеженнями щодо поставки озброєнь. Очевидно, що Західний блок веде дуже тонку політику щодо України, щоб не спровокувати російську реакцію.

«Мета полягає в тому, щоб допомагати українській стороні підвищувати ефективність захисту своєї території без ескалації конфлікту», – підсумував заступник помічника міністра оборони США Майкл Карпентер.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: