Бойовики обстріляли українських військових із важкої артилерії – штаб АТО

Читать на русском
Проросійські бандформування продовжують порушувати режим припинення вогню та відводу важкої зброї.

Бойовики самопроголошених республік обстріляли позиції сил антитерористичної операції зі ствольної артилерії калібру 152 мм, що заборонена Мінськими угодами.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр штабу АТО.

За інформацією військових, окрім важкої артилерії, сепаратисти продовжують застосовувати міномети різних калібрів.

«В напрямку українських позицій поблизу Зайцевого ворогом було завдано декілька вогневих ударів зі ствольної артилерії калібру 152 мм. А через декілька хвилин на цій ділянці оборони військовослужбовці Збройних сил України зазнали обстрілів із мінометів калібру 120 мм», – йдеться в повідомленні.

Як стверджують у штабі АТО, бойовики навмисно застосовують важку зброю та міномети в темну пору для того, щоб приховати порушення Мінських домовленостей від представників місії ОБСЄ.

«Своєю чергою, сили антитерористичної операції не використовують на сході держави важке озброєння та відкривають вогонь у відповідь лише в разі реальної загрози життю своїх бійців», – зазначають українські військові.

Нагадаємо, протягом минулої доби кількість обстрілів незаконними збройними формуваннями по силах АТО наблизилась до рекордної відмітки за квітень і склала 87.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: