Зворотний бік «закону Савченко»: ГПУ оскаржить звільнення засновника «Еліта-Центру»

Читать на русском

Генпрокуратура не згодна з рішенням Печерського суду про вихід під заставу засновника Еліта-Центру Олександра Шахова.

Генеральна прокуратура України збирається оскаржити рішення Подільського районного суду Києва про застосування до засновника «Еліта-Центру» Олександра Шахова норм «закону Савченко» та зміни запобіжного заходу з перебування під вартою на звільнення під заставу.

Про це повідомили в прес-службі ГПУ, передає «Слово і Діло».

«Генеральною прокуратурою України підтримується державне обвинувачення в резонансному кримінальному провадженні щодо Шахова А. А. і Терентьєва А. В. за фактом вчинення шахрайства щодо вкладників ТОВ «Еліта-Центр» за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 366 (службове підроблення), ч. ч. 2, 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом), ч. ч. 3, 4 ст. 358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) КК України», – йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цим ГПУ внесе на розгляд Апеляційного суду скаргу на відповідне рішення Подільського суду.

Нагадаємо, раніше стало відомо про те, що суд змінив Олександру Шахову (Волконському) запобіжний захід, застосувавши до нього закон про внесення змін до Кримінального кодексу, що передбачає особливий порядок зарахування терміну попереднього ув'язнення, іменований «законом Савченко». В результаті Шахову дозволили залишити місце відбування покарання за заставу в розмірі понад 384 тис. грн з обов'язковим носінням електронного браслета.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: