Відставки Яценюка сьогодні не буде – Лещенко

Читать на русском
Переговори щодо кандидатур у міністри нового уряду, який має очолити Володимир Гройсман, зайшли в глухий кут.

Переговори щодо кандидатур у міністри нового уряду, який має очолити Володимир Гройсман, зайшли в глухий кут.

Про це в своєму Twitter заявив народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Сергій Лещенко, повідомляє «Слово і Діло».

«Сьогодні нічого не буде. Гройсман і Банкова сперечаються, хто призначить лояльних міністрів», – розповів Лещенко.

Джерела «Української правди» повідомляють, що переговори тривають уже п’яту годину. «Не можуть вирішити з Міністерством економіки, Гройсман вперся. Вже чотири години сидять», – зазначив один зі співрозмовників видання.

Своєю чергою, нардеп від «БПП» Вадим Денисенко повідомив про нові вимоги «Народного фронту». За його словами, фракція Яценюка не буде голосувати за новий склад Кабміну та кандидатуру Гройсмана без «пакетного» голосування.

House of cards по-українськи: чому «буксують» переговори в Раді?Між фракціями Блоку Петра Порошенка та Народного фронту відсутня довіра, тому політичні сили виторговують для себе нові гарантії.

Як відомо, голосування за відставку чинного прем'єр-міністра сьогодні переносилося кілька разів. Проте в «Блоці Петра Порошенка» пообіцяли, що Рада розгляне відставку Яценюка та призначення Володимира Гройсмана новим главою Кабміну саме сьогодні.

Головною причиною «буксування» переговорів нардеп від «БПП» Мустафа Найєм називає відсутність консенсусу щодо кандидатів глав трьох міністерств: енергетики, економіки та охорони здоров'я.

Нагадаємо, вчора з'явилася інформація про те, що нинішній спікер парламенту й кандидат у прем'єр-міністри Володимир Гройсман відмовився переходити на роботу до Кабміну через те, що в процесі переговорів не були виконані його умови.

Так, Гройсман просив погодити кандидатуру Андрія Реви на посаду глави МОЗ або Мінсоцполітики, а Олександра Саєнка – на посаду міністра Кабміну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: