House of cards по-українськи: чому «буксують» переговори в Раді?

Читать на русском
Між фракціями Блоку Петра Порошенка та Народного фронту відсутня довіра, тому політичні сили виторговують для себе нові гарантії.
Яценюк, Порошенко і ГройсманФото: Reuters

Відсутність довіри – головна причина чергового зриву вже досягнутих домовленостей між фракціями «Народного фронту» та «Блоку Петра Порошенка».

Таку думку в своєму Facebook висловила народний депутат від фракції «Батьківщини» Альона Шкрум, пише «Слово і Діло».

«Тому що кожен боїться, що його... кинуть. Тому все й вимагають проголосувати «пакетом» одночасно», – прокоментувала депутат заяву «НФ» про заплановане одночасне голосування за відставку Яценюка та призначення Гройсмана.

За її словами, принципи формування нової коаліції та складу Кабінету міністрів досі «тримаються на тій же великій шахматці з Банкової та бажанні перехитрити один одного на потоках і посадах».

Відставки Яценюка сьогодні не буде – ЛещенкоПереговори щодо кандидатур у міністри нового уряду, який має очолити Володимир Гройсман, зайшли в глухий кут.

«Тут кожен є «найрозумнішим» і всім до лампочки програма реформ чи уряду, чи подальші дії, чи коаліція як така. Отакий незграбний примітивний House of cards теперішньої української політики», – резюмувала Шкрум.

Торги, які поновилися навколо майбутнього складу уряду, позафракційний нардеп Віктор Чумак прокоментував фразою «чи плакати, чи сміятися». Він зазначив, що ще вранці домовленості між «НФ» і «БПП» були досягнуті, а вже після обіду «знову все підвисло».

Реальну причину «буксування» переговорів назвав народний депутат від пропрезидентської фракції Мустафа Найем, який стверджує, що голосування за новий уряд затягується через відсутність консенсусу щодо кандидатів на голів трьох міністерств: енергетики, економіки та охорони здоров’я.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: