У Мінфіні розповіли, коли скасують мораторій на «борг Януковича»

Читать на русском
Станом на 2015 рік реструктуризація зовнішніх позик була проведена за 13 з 14 серій облігацій зовнішніх державних позик і гарантованих державою єврооблігацій.

Мораторій на виплати за зовнішніми боргами України скасують, щойно будуть досягнуті домовленості з тими кредиторами, які поки не погодилися на загальні умови реструктуризації.

Про це повідомило в Міністерстві фінансів України, передає «Слово і Діло».

«Якщо власники облігацій зовнішніх державних позик з погашенням у грудні 2015 року та кредитор із гарантованим державою кредитом «Укравтодору» погодяться на реструктуризацію, тимчасова зупинка платежів за такими борговими зобов'язаннями буде припинена на дату здійснення відповідних договорів», – йдеться в повідомленні Мінфіну.

У Міністерстві також нагадали, що станом на 2015 рік реструктуризація зовнішніх позик була проведена за 13 з 14 серій облігацій зовнішніх державних позик і гарантованих державою єврооблігацій.

МВФ міг списати до 75% боргу України – депутатНардеп Галасюк прокоментував невиконану обіцянку «Радикальної партії» про списання 75% зовнішнього боргу України.

Отже, із зовнішніх боргів на загальну суму $19,4 млрд неврегульованими залишаються питання щодо облігацій зовнішніх державних позик з погашенням у грудні 2015 року на суму $3 млрд і гарантований державою борг «Укравтодору» на суму $100 млн.

Сьогодні стало відомо, що парламент скасував кінцеву дату дії мораторію на виплату вищевказаних зовнішніх боргів, яка встановлена ​​чинним законодавством.

Відзначимо, що світові фінансові інституції та комерційні банки Німеччини готові виділити Україні у вигляді допомоги та капітальних вкладень до 150 млрд євро.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: