Призначення Луценка до ГПУ: експерти назвали «за» і «проти»

Читать на русском
Олександр Палійполітичний експерт

Ймовірність призначення Луценка є дійсно високою, а переговори з Президентом тривають.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Олександр Палій, аналізуючи заяву Юрія Луценка, який погодився очолити Генпрокуратуру.

«Перепоною дійсно називають законодавство, але цілком зрозуміло й те, що за бажання законодавство можна змінити. Зараз є вимога роботи в органах прокуратури, але саме це й не дає можливості реформувати систему, тому що люди всередині такої системи вже зламані корупцією», – розмірковує Палій.

Як зазначив експерт, той факт, що прокурори вже виступили проти, є ознакою того, що це призначення може принести результат.

«Прокурори вимагають досвіду, а досвід у прокуратурі – це тавро й скоріше обтяжуюча обставина», – наголосив він.

Претенденти до ГПУ: хто керуватиме відомством після Шокіна?Політолог проаналізував, хто може стати новим генпрокурором після відставки Віктора Шокіна та як буде розгортатися ситуація з ГПУ.

Політолог зауважив, що переговори з Президентом тривають. Крім того, якщо призначать Луценка, то ті прокурори Шокіна, які зараз проти, підуть. Це може стати перевагою такого призначення.

Проте експерт «Реанімаційного пакета реформ» Михайло Жернаков переконаний, що Юрій Луценко вже достатньо себе проявив як керівник парламентської фракції, щоб дійти висновку, що він точно не буде незалежним генпрокурором.

Також політолог Валентин Гладких вважає, що в парламенті знайдеться достатньо сил, які категорично не погодяться на його кандидатуру. До того ж, навряд чи населення чекає на цій посаді Луценка, тим паче, що він уже працював у правоохоронній системі й показав свою «ефективність».

Додамо, що в Генпрокуратурі вже відреагували на цю інформацію й підписали листа до Президента та спікера ВРУ з проханням не призначати Луценка на посаду глави ГПУ.

Нагадаємо, що раніше Юрій Луценко називав таке призначення неможливим.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: