Експерт: підозра Каська – помста ГПУ, яка завершиться «договорняком»

Читать на русском
Ігор Петренкоексперт МЦПД

Протистояння в ГПУ такого характеру почалося давно: «реформатори» проти «старої гвардії».

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний експерт Ігор Петренко, аналізуючи ситуацію навколо Віталія Каська, який заявив, що його змушують залишити країну.

«Причина в тому, що Касько критично висловлювався не лише про Шокіна, але й про Севрука, Столярчука, яких він звинуватив у провалі реформ у ГПУ. Ця ситуація має певний політичний підтекст, але це намагання поставити на місце Каська, а, можливо, й певною мірою помста», – вважає Петренко.

З іншого боку, на його думку, не варто робити героя з Каська, тому що це також фігура політичного характеру, яка має свої групи впливу. Зокрема, його пов'язують із групою «Приват».

Політолог: демарш Каська є свідченням розбіжностей Порошенка та СаакашвіліПолітолог поділився міркуваннями щодо заяви про відставку заступника генпрокурора Віталія Каська.

Звичайно, ця ситуація та звинувачення в привласненні майна є намаганням помститися та приструнити Каська.

«Будь-які справи такого політичного характеру ГПУ завершує майже однаково – «договорняком». Або натиснуть і Касько поїде з країни, або знайдуть якусь спільну точку й справу спустять на гальмах. Так було з Мосійчуком, Корбаном та іншими», – наголосив він.

Політолог припускає, що Касько та Сакварелідзе не повернуться, тому що посада генпрокурора є предметом політичних торгів.

«У цій ситуації навряд чи новим генпрокурором призначать людину, яка поверне Каська та Сакварелідзе», – проаналізував ситуацію Ігор Петренко.

Нагадаємо, що напередодні голосування за свою відставку, будучи ще на посаді генпрокурора, Віктор Шокін звільнив свого заступника Давида Сакварелідзе.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: