Кабмін Гройсмана: ймовірний список кандидатів у міністри

Читать на русском
Вже завтра Верховна Рада може відправити уряд Арсенія Яценюка у відставку й обрати новий Кабмін на чолі з прем’єром Володимиром Гройсманом, який вже заявив, що готовий працювати 24 години на добу.

Завтра Верховна Рада може відправити уряд Арсенія Яценюка у відставку й обрати новий Кабмін на чолі з прем’єром Володимиром Гройсманом, який вже заявив, що готовий працювати 24 години на добу.

Напередодні голосування стали відомі прізвища ймовірних кандидатів у міністри оновленого уряду, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

За інформацією видання, на своїх посадах залишаться глава МВС Арсен Аваков, глава Мін’юсту Павло Петренко та віце-прем’єр-міністр – міністр культури В’ячеслав Кириленко (всі троє – квота «Народного фронту»). Крім того, продовжить роботу в Кабміні чинний міністр молоді й спорту Ігор Жданов.

У «БПП» хочуть, щоб майбутніх міністрів вибирали бізнес-елітиПарламентарі вирішили сформувати новий склад Кабінету міністрів України на основі принципу професіоналізму шляхом проведення «праймеріз» у середовищі бізнес-асоціацій.

А от словацький реформатор, радник Наталії Яресько та головний кандидат на пост міністра фінансів України в новому уряді Іван Міклош точно не очолить Мінфін, повідомляють джерела «УП». На посаду міністра фінансів досі немає кандидатури.

Голову парламентського комітету з питань науки і освіти, народного депутата від «НФ» Лілію Гриневич активно пропонують на посаду міністра освіти замість Сергія Квіта.

Заступник глави МЕРТ Юлія Ковалів може стати міністром економіки.

Замість Андрія Пивоварського Міністерство інфраструктури може очолити глава фракції «НФ» Максим Бурбак. Ще одним кандидатом на цю посаду є нинішній заступник Пивоварського Володимир Омелян.

На посаду міністра здоров’я просувають заступника глави АП Дмитра Шимківа, але він нібито взагалі не хоче йти до уряу.

Найбільше шансів зайняти крісло віце-прем’єр-міністра з питань євроінтеграції має народний депутат від пропрезидентської фракції й перший заступник голови парламентського комітету закордонних справ Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Також віце-прем’єром може стати хтось із оточення чинного голови Верховної Ради Володимира Гройсмана.

Крім того, за деякими даними, з головою Одеської облдержадміністрації Міхеілом Саакашвілі ведуть переговори з приводу призначення його головою Адміністрації Президента, якщо чинний голова АП Борис Ложкін піде в Кабмін.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: