Карта АТО: ситуація на сході України станом на 10 квітня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 10 квітня 2016 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Ситуація на сході України продовжує загострюватися. Минулої доби кількість обстрілів позицій сил АТО рекордно зросла. Російські найманці 91 раз стріляли з озброєння танку, мінометів різних калібрів, кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї.

Обстріли

Вогневі удари зі зброї калібру 120 та 82 міліметри наносились ворогом 11 разів по Авдіївці одночасно з трьох напрямків, а саме – з боку Мінерального, Ясинуватої та Яковлівки.

По українських захисниках Широкиного бойовики цілили 12 разів виключно з боку Саханки. Також вогневих ударів з мінометів було завдано у напрямку опорних пунктів Збройних Сил України в районах Новотроїцького, Талаківки і Павлополя.

З озброєння танків незаконні збройні формування стріляли у районі оборонних позицій Луганського, де по наших підрозділах здійснено 15 пострілів із калібру 125 мм.

Слід зауважити, що більше половини випадків порушення режиму тиші бойовиками було здійснено в період з 17:00 до 24:00, коли спостерігачів ОБСЄ немає поблизу лінії розмежування.

Незважаючи на натиск ворога, підрозділи сил АТО продовжують контролювати ситуацію. За вказаний період вони змушені були 17 разів відкривати вогонь у відповідь.

Втрати

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 6 – було поранено. Зокрема, 4 військовослужбовців отримали поранення внаслідок ворожих обстрілів під Авдіївкою, ще 2 – внаслідок підриву вантажівки на фугасі під Новгородським.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: