Експерт пояснив, яку мету переслідує РФ у процесі над ГРУшниками

Читать на русском
Олександр Леоновполітолог

Вже створюється певна конструкція навколо вбивства адвоката й останніх подій, пов'язаних із процесом над ГРУшниками, на яку спираються політики та ЗМІ.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив виконавчий директор Центру прикладних політичних досліджень «Пента», політолог Олександр Леонов, аналізуючи інформацію про те, що в Києві спалили кабінет судді, який веде справу ГРУшників.

«Напередодні вбивства адвоката був напад на експерта, який займався експертизами і всі ситуації зараз більш рознесено в часі. У цьому логічному ланцюжку є прямий інтерес РФ у тому, щоб дискредитувати сам процес», – міркує Леонов.

На його думку, якимось чином, у силу того, як це розуміє російська пропаганда, вибудовується контрсудовий процес у справі Савченко.

Обмін Савченко на ГРУшників: обставини затримання та висунуті звинуваченняСлово і Діло вирішило порівняти обставини затримання та звинувачення Надії Савченко і російських спецпризначенців Александрова та Єрофеєва.

«Тобто хоча б у пропагандистському плані вони вибудовують якусь противагу процесу над Савченко. Намагаються показати, що в Україні все притягують за вуха», – підкреслив він.

Як пояснив політолог, з нашого боку та з боку Заходу дійсно є претензії, що процес над Савченко був незаконним, а ось із їхнього боку сказати про те, що суд на ГРУшниками є незаконним, не можна.

«Вони були затримані тут. Це не просто військовослужбовці, хоч і кажуть зараз, що вони не перебували на службі. Але всі розуміють, що це військовослужбовці Головного розвідувального управління Генштабу РФ. З огляду на специфіку, ці люди просто так не могли опинитися в конкретному місці. ГРУ підкоряється безпосередньо президенту РФ. Якщо говорити про військових, то там мінімальна кількість ланцюжків, які ведуть безпосередньо до Путіна», – розповів експерт.

Тому, як резюмував фахівець, РФ просто життєво необхідно дискредитувати весь цей процес.

Нагадаємо, що 24 березня адвоката Александрова Юрія Грабовського знайшли мертвим на Черкащині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: