Експерт про новий штурм в АТО: якщо завозиться зброя, рано чи пізно вона почне стріляти

Читать на русском
Ігор Лосєввійськовий експерт

Мінський процес, можливо, й мав би якийсь результат, якби хоч щось змінювалося позитивно всередині української влади.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів військовий історик, експерт з військових питань Ігор Лосєв, аналізуючи заяву Романа Безсмертного про те, що Мінський процес наразі є можливістю для Києва накопичити сили, щоб не залишитися сам на сам із Росією.

«Ми бачимо подальшу деградацію чинної влади та занепад політичної системи України. Фактично, ці два роки – час, який пішов у прірву. Користі від Мінського процесу дуже мало, а терористичні анклави та РФ фактично впроваджують там пряме управління», – вважає Лосєв.

«Для чого РФ збільшує там військову присутність? Для чого знову озброює колоніальні війська? Варто розуміти: якщо завозиться зброя, рано чи пізно вона почне стріляти», – наголосив він.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє повернути Донбас протягом рокуСказано 10 березня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Експерт переконаний, що від Мінських домовленостей Україна нічого не виграє, а лише втрачає, й до цієї пастки нас заганяють також західні союзники, які виступають з абсурдною ідеєю проведення виборів на окупованій території. Ніде в світі такого немає.

«За два роки можна було створити велику потужну армію, але з владою, яка керується особистою вигодою, нічого не може бути в принципі. Наша влада – це внутрішній другий фронт», – зауважив Ігор Лосєв.

Додамо, що минулого року Президент України Петро Порошенко запевнив, що Мінські домовленості – це мирний план, який обов'язково буде виконаний. У березні нинішнього року він пообіцяв протягом року повернути Донбас мирним шляхом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: