В АП підбили підсумки візиту Порошенка до Японії

Читать на русском
Заступник глави Адміністрації Президента Костянтин Єлісєєв розповів про результати візиту Петра Порошенка до Японії.
Костянтин Єлісєєв

Заступник глави Адміністрації Президента Костянтин Єлісєєв розповів про результати візиту Петра Порошенка до Японії.

Про це він повідомив під час брифінгу, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу АП.

За словами Єлісєєва, основні складові візиту до Японії – це зміцнення співпраці у торговій та інвестиційній галузях, наповнення саміту G7, питання міжнародної безпеки, в тому числі в Криму та на Донбасі.

Україна буде працювати над лібералізацією візового режиму з Японією – ПорошенкоПрезидент зазначив, що в Україні буде стимулюватися вивчення японської мови та українські студенти стажуватимуться в Японії.

Між Україною та Японією були досягнуті й інші не менш важливі домовленості. Зокрема, Японія включить у саміт G7 інформацію про окуповані Крим та Донбас і продовжить політику економічної підтримки України.

Крім того, за підтримки Японії в 2017 році стартує модернізація станції аерації «Бортничі».

Єлісєєв повідомив, що за останні тижні Президент зустрівся з 4 лідерами G7: президентом США Бараком Обамою, прем’єр-міністром Японії Сіндзо Абе, президентом Франції Франсуа Олландом та канцлером Німеччини Ангелою Меркель, «що важливо напередодні саміту G7».

Заступник глави АП також торкнувся теми референдуму в Нідерландах, зазначивши, що його результати не вплинуть на темпи євроінтеграції України. «Угода з ЄС в частині ЗВТ діятиме в повному обсязі. Щодо політичної, то ми очікуємо позиції Нідерландів», – резюмував чиновник.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: