У «БПП» пояснили, чому в Україні досі немає віце-прем'єра з євроінтеграції

Читать на русском
Чому, попри обіцянку Ірини Геращенко, в Україні досі немає посади віце-прем'єр міністра з питань євроінтеграції, пояснював нардеп від Блоку Петра Порошенка Олексій Гончаренко.

Після того, як у квітні 2015 року ЄС відтермінував запровадження безвізового режиму для України, українська влада взялася публічно проводити роботу над помилками. Так, лідер «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко пообіцяв, що для посилення дипломатичних позицій вже у червні буде засновано Національне агентство з питань євроінтеграції.

Чому за більш ніж рік відповідне агентство так і не було створене, спробував пояснити в ефірі програми «Право на владу» на телеканалі «1+1» нардеп від «БПП» Олексій Гончаренко, пише «Слово і Діло».

Мусимо зазначити, що Гончаренко, як зазвичай, не зміг дати чіткої відповіді на пряме запитання ведучого, чому ж Луценко провалив свою обіцянку. Політик одразу змінив тему – повернувся до обговорення результатів референдуму в Нідерландах.

Після кількахвилинного спічу ведучий спробував ще раз отримати пояснення від Гончаренка, втім, нардеп застосував звичну тактику й знову ухилився від відповіді. Єдине, що сказав Гончаренко: «У нас «коаліціада»... Ми зараз зміни вносимо до структури уряду. Можливо, внесемо й там передбачимо».

Крім Луценка, ще одну обіцянку щодо покращення та оптимізації євроінтеграційних процесів дала нардеп від «БПП» Ірина Геращенко. У травні 2015 року вона запевнила, що питання призначення віце-прем'єр міністра з питань євроінтеграції «буде вирішено найближчим часом». Як відомо, в Україні досі не створена дана посада в уряді, відповідно, свою обіцянку Геращенко провалила.

«Сьогодні дійсно обговорюється питання створення посади віце-прем’єра з питань євроінтеграції...», – почав пояснювати Гончаренко, однак думку свою так і не завершив.

«Слово і Діло» констатує: народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Олексій Гончаренко вже вкотре не зміг пояснити, чому його колеги із фракції не виконують своїх обіцянок.

Згідно з останніми даними щодо можливого складу нового уряду, наразі найбільше шансів зайняти крісло віце-прем’єр-міністра з питань євроінтеграції має народний депутат від пропрезидентської фракції й перший заступник голови парламентського комітету закордонних справ Іванна Климпуш-Цинцадзе.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: