Опубліковано повний список працівників прокуратури, які потрапили під люстрацію

Читать на русском
Міністерство юстиції оприлюднило список працівників органів прокуратури, які перебували на посадах у період з 25.02.2010 по 22.02.2014 року та підпали під критерії закону Про очищення влади.

Міністерство юстиції оприлюднило список працівників органів прокуратури, які перебували на посадах у період з 25.02.2010 по 22.02.2014 року та підпадають під критерії закону «Про очищення влади».

Цей реєстр доступний на сайті Мін'юсту, повідомляє «Слово і Діло».

«У прокуратурі виявлено 357 люстраційних посад, їх за 4 роки обіймали 486 осіб, 402 особи підпадають під критерії закону (за посадами), що є підставою застосування до них заборони (люстрації)», – розповіла директор департаменту з питань люстрації Мін'юсту Тетяна Козаченко.

11 високопосадовцям прокуратури вдалося уникнути люстрації – КозаченкоМіністерство юстиції виявило в лавах прокуратури 11 осіб, що не пройшли автоматичну люстрацію, повідомила Козаченко.

При цьому вона уточнила, що наведені цифри – це лише 2% від усього штату прокуратури.

Козаченко також попросила не плутати оприлюднений Мін'юстом реєстр із Державним реєстром осіб, до яких були застосовані положення закону про люстрацію. «Там 918 осіб усіх органів, які були звільнені саме на підставі закону «Про очищення влади».

«До речі, в. о. прокурора Києва Олег Валендюк і прокурор Одеської області Микола Стоянов у реєстрі є», – резюмувала Козаченко.

В самому Міністерстві уточнили, що зазначений перелік осіб складено на підставі документів, наданих Генеральною прокуратурою України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: