Міноборони просить нардепів ухвалити закон про прозорі закупівлі

Читать на русском
Міністерство оборони України закликало Верховну Раду ухвалити проект закону, яким спрощується проведення закупівель відомством.

Міністерство оборони України просить Верховну Раду ухвалити законопроект №4288 про особливості здійснення закупівель товарів, робіт і послуг для гарантованого забезпечення потреб оборони.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Міноборони.

У відомстві повідомили, що цей проект закону розроблений робочою групою Офісу реформ Міноборони в департаменті держзакупівель і постачання матеріальних ресурсів спільно з Міністерством економічного розвитку й торгівлі із залученням експертів Європейського Союзу.

«Цей законопроект впроваджує алгоритм закупівель для потреб Збройних сил України та інших військових формувань у період проведення АТО та в період надзвичайного стану», – пишуть у Міноборони.

Міноборони озброїть військо на 7 млрд гривеньКількість бажаючих служити в ЗСУ на контрактній основі з початку року перевищила 12 тисяч осіб.

У відомстві зазначають, що ухвалення закону дозволить Міноборони проводити закупівлі через систему ProZorro, більш ефективно використовувати бюджетні кошти та скоротить час проведення процедур закупівель із 60 до 14 днів.

У Міноборони додали, що цей законопроект був прийнятий до розгляду профільним комітетом ВР 30 березня, однак на засіданні Ради 31 березня наказ навіть не включили до порядку денного.

Відомство закликало нардепів все ж проголосувати за законопроект №4288 на засіданні 12 квітня.

Нагадаємо, Харківський бронетанковий завод за перший квартал року збільшив виробництво в сім разів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: