Нічний штурм Авдіївки: експерт пояснив, до чого готуються бойовики

Читать на русском
Спеціаліст прокоментував інформацію про те, що вночі терористи намагалися захопити промзону Авдіївки.
Сергій Грабський

Не можна вважати, що вночі терористи провели оперативний наступ, але це була чергова перевірка нас «на вшивість».

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів колишній офіцер місії ОБСЄ в Косово, голова Ради Всеукраїнського об'єднання «Союз учасників миротворчих операцій» Сергій Грабський, аналізуючи інформацію про те, що бойовики вночі штурмували промзону Авдіївки.

«З військової точки зору, проводити широкомасштабні наступи в нічний час неправильно й вони цього не стануть робити, тому що не завжди вдається забезпечити взаємодію між підрозділами. Це одна з ознак того, що це не повномасштабний наступ. Але те, що вони відчайдушно намагаються відновити контроль над промзоною, – факт», – пояснює Грабський.

«Наробили шуму, намагалися взяти нахрапом, не шкодують своїх людей. Є поранені й з нашого боку», – констатував фахівець.

Мир за всяку ціну: влада має три варіанти повернення ДонбасуСпеціаліст прокоментував заяву Президента України про те, що мир на Донбасі буде забезпечений навіть за рахунок непопулярних в українському суспільстві кроків.

Як розповів експерт, квітнень і травень – тривожні місяці. Особливо травень, тому що, знаючи пристрасть бойовиків і Кремля до певних дат, є велика стурбованість з приводу того, що може статися в першій декаді травня.

«Ось ближче до цього часу, вони спробують щось зробити. Людей вони не шкодують і не зважатимуть на втрати. Техніки для проведення такої локальної наступальної операції для досягнення певного тактичного успіху в них вистачає», – припускає він.

За його словами, зараз дуже важливо те, що й бойовики зазнають величезних втрат. Нічна атака на Авдіївку, можливо, була одним з елементів істеричної реакції, тому що зараз вони нічого зробити не можуть і просто женуть людей до бою.

Як відомо, вчора секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що не виключає найближчим часом масштабних наступальних операцій російсько-терористичних військ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: