Мер Славутича назвав приблизну дату будівництва нового сховища ядерного палива

Читать на русском
Мер Славутича Юрій Фомічев заявив, що вже цього року можуть розпочатися активні роботи щодо будівництва нового СВЯП.
Юрій Фомічев

Міський голова Славутича Юрій Фомічев заявив, що вже цього року можуть розпочатися активні роботи щодо будівництва нового сховища відпрацьованого ядерного палива.

Про це він розповів у інтерв'ю «Укрінформу», повідомляє «Слово і Діло».

«Планувалося, що в 2016 році ми вже розпочнемо активну фазу фізичного виконання робіт. Можливо, так і буде. Не виключається й часткове використання майданчика, на якому зараз монтується конфайнмент», – заявив Фомічев.

За його словами, відповідний законопроект про будівництво централізованого СВЯП вже був ухвалений Верховною Радою. Мер Славутича зазначив, що інвестувати в будівництво буде державна корпорація НАК «Енергоатом», яка володіє всіма атомними електростанціями України.

Радіоактивні сховища навколо Чорнобильської АЕС: приховані загрози зони відчуженняКарта зони відчуження Чорнобильскої АЕС буквально усипана сховищами радіоактивних відходів: йдеться як про відходи самої ЧАЕС, так і про новостворені сховища відпрацьованого ядерного палива сучасних українських атомних електростанцій.

«Так само ми зацікавлені й у будівництві цього централізованого сховища для наших українських атомних електростанцій. Тому що сьогодні відпрацьоване ядерне паливо ми віддаємо на зберігання в Росію. Причому не назавжди, а на якийсь період, і платимо за це шалені гроші – більше 170 млн доларів на рік», – зауважив чиновник.

На думку Фомічева, хоча Славутич більше за всіх відчуває наслідки Чорнобильської катастрофи, більшість жителів шкодують про зупинку роботи станції. Він зазначив, що ЧАЕС надавала багато робочих місць.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: