В АП придумали, як підвищити ефективність роботи Кабміну

Читать на русском
В Адміністрації Президента хочуть, щоб єдиним автором законопроектів, які стосуються коаліційної угоди, був Кабінет міністрів.
Олександр Данилюк

Для підвищення ефективності уряду в Адміністрації Президента хочуть повернутися до пропозицій, сформульованих під час роботи над коаліційною угодою восени 2014 року.

Про це в інтерв’ю «Укрінформу» розповів представник Президента в Кабінеті міністрів Олександр Данилюк, повідомляє «Слово і Діло».

«Ми пропонували дуже чіткі та жорсткі умови співпраці, які виходили з наступних принципів: є коаліція, яка формує уряд для виконання коаліційної угоди, й завдання уряду в рамках цієї коаліційної угоди – розробити якісні проекти законів на виконання угоди. Якщо уряд зробив це якісно, то Верховна Рада має ухвалити такий закон», – переконаний Данилюк.

«Прем'єріада» триває: новий варіант майбутнього КабмінуХто з міністрів залишиться на своїх місцях, а хто повернеться в старе крісло? Хто стане генпрокурором?

В іншому разі, вся відповідальність, а точніше безвідповідальність, лягає саме на парламент.

«Я вважаю, що для дотримання принципу відповідальності є сенс обмежити можливість депутатам ініціювати законопроекти на виконання коаліційної угоди. Це має робити уряд. Відповідність термінам та змісту – компетенція Кабінету міністрів. Інакше можливі конфлікти, які призводять до хаосу та безвідповідальності», – резюмував Данилюк.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: