Міністри чинного уряду готові до відставки – Онищенко

Читать на русском
В очікуванні відставки члени нинішнього Кабміну не поспішають реалізовувати нові проекти, сказала Онищенко.
Ганна Онищенко

Міністр Кабінету міністрів Анна Онищенко розповіла, які настрої зараз панують в уряді, а також прокоментувала своє передостаннє місце в рейтингу нинішнього Кабміну.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це Онищенко розповіла в інтерв'ю «Гордону».

Онищенко сказала, що члени Кабміну вже морально готові до відставки уряду. В зв'язку з майбутнім звільненням, нинішні міністри не запускають нові проекти.

За її словами, провина в політичній кризі лежить не на Кабміні, а на парламенті. Саме народних депутатів Онищенко вважає винними в політичній ситуації.

Підсумковий smart-аналіз діяльності Кабміну за 2014-2016 рокиАналітики «Слова і Діла» представили інфографіку підсумкової оцінки діяльності Кабінету міністрів України.

«Політична криза, без сумніву, є. Це протистояння різних сил у парламенті. Часто буває, коли до Верховної Ради потрапляє хороший і дуже потрібний закон, але депутати не голосують. Їм не до реформ, адже зараз криза в країні! Депутат може вийти й сказати, що міністр такий-то нічого не робить. Але якщо подивитися, що робив цей депутат, то виявиться, що або він за потрібні суспільству закони не голосував, або його взагалі в залі не було», – сказала Онищенко.

Також міністр прокоментувала те, що «Слово і Діло» в своєму рейтингу ефективності нинішнього уряду поставило Онищенко на передостаннє місце.

«Показником результативності роботи міністра є те, що система працює без збоїв. Тобто якщо вона непомітна, значить, функціонує правильно», – сказала міністр.

Нагадаємо, 5 квітня український журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на дані джерел, близьких до переговорів про формування нового уряду, назвав варіант формування нового Кабміну, президії парламенту, Генпрокуратури та Фіскальної служби.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: