З початку року ринок праці в Україні зріс на третину

Читать на русском
Середній показник розміщуваних вакансій в I кв. склав 17 тис., середній показник нових резюме – 60 тис., збільшившись на 14 відсотків. Оптимізму додає той факт, що пік активності роботодавців та шукачів припав на перший місяць весни.

При збереженні кризових тенденцій ринок праці в Україні демонструє пожвавлення – кількість вакансій з початку 2016 року зросло на третину.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Міжнародне кадрове агентство HeadHunter.

Середній показник розміщуваних вакансій в I кв. склав 17 тис., середній показник нових резюме – 60 тис., збільшившись на 14%. Оптимізму додає той факт, що пік активності роботодавців та шукачів припав на перший місяць весни.

«Найбільший приріст вакансій спостерігався в таких професійних галузях, як маркетинг і реклама, консалтинг, управління персоналом», – йдеться в дослідженні.

За даними HH, помітне збільшення пропозицій спостерігається для банківських працівників, які постраждали від кризових тенденцій найбільше.

Зниження активності пропозицій із працевлаштування спостерігалося в сфері виробництва та будівництва. «Також впав попит на юристів, працівників освіти та початківців і фахівців без досвіду», – відзначають аналітики HH.

Найбільший відсоток вакансій припав на сферу продажів, інформаційні технології, маркетинг, рекламу та адміністративний персонал, а також бухгалтерію та фінансовий облік.

Працювати по-новому: чого українцям чекати від нового Трудового кодексу?«Слово і Діло» зібрало найважливіші та найцікавіші нововведення, які Верховна Рада може внести до Кодексу законів про працю.

У зв'язку зі зниженням числа вакансій для студентів і початківців фахівців вони покинули Топ-5 сфер із найбільшою кількістю вакансій. «Менш активно в порівнянні з попереднім періодом розміщували резюме IT-фахівці, банківські працівники, бухгалтери й фінансисти, а також претенденти у сфері консалтингу та виробництва», – пишуть аналітики.

За перші три місяці найбільшу кількість резюме традиційно розміщували початківці, IT-шники, фахівці з продажу, топ-менеджери та фінансисти.

Нагадаємо, що найбільш високий рівень неофіційного працевлаштування зафіксований серед молоді 15-24 років – 35,8%, і осіб у віці 60-70 років – 36,2%.

Рівень безробіття в Україні, згідно з дослідженням Держстату України, проведеним за методикою Міжнародної організації праці, становив 9,1% за підсумками 2015 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: