МЕРТ хоче вдвічі скоротити кількість держпідприємств, що не підлягають приватизації

Читать на русском
Законопроектом передбачається створення трьох переліків державних підприємств, що не підлягають приватизації. В третьому списку буде інформація про підприємства, які залишилися на території окупованого Криму.
Замісник міністра економіки Юлія Ковалів

Міністерство економічного розвитку та торгівлі пропонує розробленим законопроектом скоротити перелік об'єктів, що не підлягають приватизації, з 1478 до 705.

Про це сказала заступник міністра економіки Юлія Ковалів на засіданні Кабміну, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

«Ми пропонуємо скоротити навпіл перелік державних підприємств, які зараз передбачені в списку, до 705», – говорить Ковалів.

Законопроектом передбачається створення трьох реєстрів державних підприємств, що не підлягають приватизації. До першого увійдуть 33 держпідприємства. Додаток 2 включатиме інформацію про 397 підприємств, які не підлягають приватизації, але можуть бути корпоратизовані.

«Ми пропонуємо ще третій список. Це 275 державних підприємств, які перебувають на окупованій території АР Крим, які є нашими стратегічними активами, які є українською власністю і які, власне, в цьому законі мають залишитися», – зазначила вона.

Заступник міністра підкреслила, що з 1478 підприємств, які не підлягають приватизації, 497 (34%) вже ліквідовані.

Велика приватизація: чи потрібно забороняти російським компаніям купувати українські держпідприємства?Спеціаліст поділився міркуваннями щодо інформації про те, що Верховна Рада може заборонити російським компаніям участь у приватизації.

Вона також уточнила, що запропонований МЕРТ законопроект є третьою спробою звернутися до парламенту з тим, щоб скоротити цей перелік.

Нагадаємо, що «влада» Криму «націоналізувала» об'єктів на 1 трильйон доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: