Стандарти харчування ЗСУ та реформування енергоринку. Що за тиждень наобіцяли міністри Яценюка?

Читать на русском

Незважаючи на близьку перспективу відставки, міністри уряду Арсенія Яценюка продовжують роздавати обіцянки. У своєму традиційному щотижневому дайджесті «Слово і Діло» зібрало й систематизувало найважливіші та найцікавіші зобов’язання членів Кабінету міністрів України.

Так, протягом останнього тижня міністри роздали 10 нових обіцянок. При цьому дехто з них, як-от очільник Мінкульту Кириленко та глава Міноборони Полторак, навіть відзначилися двічі. Зокрема, Степан Полторак розповів про заплановане скорочення апарату оборонного відомства на 200 працівників та зменшення кількості департаментів Міністерства вдвічі. Його колега В’ячеслав Кириленко цього тижня переймався забезпеченням прав і свобод на окупованих територіях та в Криму, а також вшануванням пам’яті загиблих у Бабиному Яру.

Міноборони просить додатковий мільярд на екіпіруванняМіністерство оборони України просить виділити додаткові 950 млн грн на речове забезпечення службовців ЗСУ через істотне збільшення вартості сировини.

Серед п’ятірки невиконаних обіцянок членів Кабміну варто відзначити провалені зобов’язання Арсенія Яценюка про спрямування 70 млн євро на підтримку оптового ринку електроенергії та недопущення замішаних у корупції компаній до забезпечення харчування ЗСУ, а також обіцянку Олександра Квіташвілі до 1 квітня створити об’єднану Державну службу лікарських засобів та контролю за наркотиками.

Статус «виконано» протягом минулого тижня отримали лише дві обіцянки українських урядовців: Яценюка – про збільшення урядової премії для молоді за розбудову України, та Полторака – про відкриті електронні торги для постачальників харчування для армії.

Детальніше – в інфографіці «Слова і Діла».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: