Жданов розповів про призові українських спортсменів на Олімпіаді в Ріо

Читать на русском
У Мінмолодьспорту оголосили суми призових для українських спортсменів-призерів Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро.
Ігор Жданов

Українські спортсмени-чемпіони Олімпійських ігор, що відбудуться цього літа в бразильському Ріо-де-Жанейро, отримають по 125 тис. дол. США.

Про це сьогодні заявив міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, передає «Слово і Діло».

«Срібло» майбутньої Олімпіади в Мінмолодьспорту оцінюють у 85 тис. дол., «бронзу» – у 55 тис. Зазначається, що відповідні кошти вже закладені до Державного бюджету на 2016 рік.

«Зокрема, для забезпечення підготовки та участі в Олімпійських іграх у Держбюджеті передбачено окремі видатки у розмірі 249,9 млн грн, з них 144,4 млн грн – на виплату грошових винагород українським спортсменам», – йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства.

У відомстві повідомляють, що станом на сьогодні Україна виборола 138 ліцензій на участь в Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро.

Нагадаємо, на початку лютого Міжнародна федерація легкої атлетики дискваліфікувала більше 4 тис. провідних російських спортсменів через позитивні допінг-проби, що ставить під загрозу їхню участь в Олімпійських іграх цього літа. Остаточне рішення щодо участі легкоатлетів з РФ в Олімпіаді буде прийнято в травні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: