Шипко пояснив, чому в лікарнях його округу на харчування пацієнтів досі виділяють копійки

Читать на русском
Нардеп-мажоритарник із Дніпропетровської області Андрій Шипко розповів, що йому завадило виконати обіцянку про збільшення видатків на харчування пацієнтів лікарень свого округу.
Андрій Шипко

Народний депутат, представник групи «Відродження» Андрій Шипко пояснив свою невиконану обіцянку про збільшення видатків на харчування пацієнтів лікарень мажоритарного округу №35 (центр у місті Нікополь) бездіяльністю виконавчої влади.

Відповідну обіцянку політика «Слово і Діло» зафіксувало ще 28 жовтня 2012 року, проте ситуація суттєво не змінилась і наприкінці першої депутатської каденції Шипка вона отримала статус невиконаної.

«Питання не в мені, питання в тому, що з курсом, з інфляцією та з тими грошима, які держава виділяє на охорону здоров'я. Ми ж не можемо з повітря їх узяти», – розповів він в інтерв’ю «Слову і Ділу».

Шипко наголосив, що на момент, коли він працював заступником голови Дніпропетровської ОДА, фінансування харчування у лікарнях, що перебували на балансі області, збільшилося в чотири рази – з 3 до 12 гривень на пацієнта на день.

При цьому основні претензії у народного депутата – до виконавчої влади та Президента, які, на його думку, не сприяють комплексній реформі охорони здоров’я в Україні.

«Це має Президент сказати: «Наша мета – реформа охорони здоров'я». Це прем'єр-міністр має сказати: «Наша мета – реформа охорони здоров'я», Міністерство (охорони здоров'я – Ред.) має сказати: «Так, ми беремо це на себе». І тоді воно піде. Так, ми готуємо законодавчу базу, ми стукаємо в усі двері, але ми не можемо змінити все одразу», – прокоментував ситуацію Шипко.

Нагадаємо, в середині березня набув чинності наказ Міністерства охорони здоров’я «Про затвердження методики щодо забезпечення стаціонарними лікарняними ліжками в розрахунку на 10 тис. населення», що змінює принципи та обсяги фінансування медичних закладів.

Ознайомитися з повною версією інтерв'ю Андрія Шипка в рамках спецпроекту «Відповідальні», можна за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: