Третина голландців ще не знають, як проголосують на референдумі щодо асоціації України з ЄС

Читать на русском
Згідно з опитуванням, майже 40 відсотків голландців проголосують проти Угоди про асоціацію України з Євросоюзом.

Згідно з дослідженням компанії Ipsos, 33% громадян Нідерландів ще не визначились, як проголосують на консультативному референдумі щодо Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Дослідження показують, що на сьогодні табір противників більший, ніж табір прихильників: 37% – проти, 30% – за, 33% – досі не визначилися», – йдеться в повідомленні нідерландського мовника NOS.

Клімкін про референдум у Нідерландах: поступово ми змінюємо дуже складну ситуаціюМіністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що поступово ситуація довкола референдуму в Нідерландах змінюється в нашу сторону.

Також ЗМІ зазначає, що значна кількість опитаних вважають Угоду про асоціацію України з ЄС першим кроком до вступу до Євросоюзу. Так, майже половина, а саме 46% респондентів, думають, що ця Угода є першим кроком, 17% – ні.

Крім того, люди, які відповіли, що проголосують на підтримку асоціації, аргументують свою відповідь економічною вигодою для Нідерландів. На їхню думку, це значно поліпшить торгівлю з Україною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: