На одну зарплату: які міністри заробляють менше за інших?

Читать на русском
Слово і Діло проаналізувало декларації про доходи за 2015 рік, подані українськими міністрами.

Кабінет міністрів України опублікував декларації про доходи нинішніх урядовців. «Слово і Діло» вже розповіло, хто з міністрів заробив минулого року більше за інших. Тепер поговоримо про тих, хто жив на одну зарплату, згідно з поданими деклараціями.

Відкриває список «дервішів» українського Кабміну міністр Кабінету міністрів України Ганна Онищенко. Вона задекларувала 75 тисяч 733 гривні доходу за 2015 рік. При цьому її зарплата склала 75 717 гривень, а 16 гривень вона задекларувала як авторську винагороду.

Онищенко також володіє двома квартирами й має 7354 гривні на банківському рахунку.

Наступний у списку – міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі. За 2015 рік він задекларував 75 ​​тисяч 248 гривень доходу – свою річну зарплату. При цьому в нього відсутня нерухомість в Україні, є лише в Грузії. Там же у нього є 4 тисячі доларів на банківському рахунку. Тут Квіташвілі володіє лише автомобілем Hyundai Tucson 2008 року випуску.

Прем'єр-мільйонер: стало відомо, скільки Яценюк заробив у 2015 роціОфіційна зарплата прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка минулого року склала 81 тисячу 721 гривню.

Віце-прем'єр-міністр – міністр культури України В'ячеслав Кириленко минулого року заробив менше за всіх інших міністрів. Ним задекларований річний дохід у розмірі річної зарплати – 74 398 гривень. Крім цього, жодних інших доходів Кириленко не отримав.

Віце-прем'єр у своїй декларації також вказав дві квартири та автомобіль Skoda Superb 2013 року випуску.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: