Насіров доручив перевірити інформацію про офшори Порошенка

Читать на русском
Державна фіскальна служба перевірить інформацію про кошти підприємств Петра Порошенка, виведені в офшорну зону в Панамі.
Роман Насіров

Глава Державної фіскальної служби Роман Насіров доручив перевірити інформацію про підприємства Петра Порошенка в закордонних офшорах.

Про це з посиланням на «Інтерфакс-Україна» повідомляє «Слово і Діло».

«Вчора я дав доручення департаменту фізичних осіб перевірити інформацію (про офшорні рахунки Глави держави – Ред.)», – заявив Насіров на прес-конференції у вівторок.

У Генпрокуратурі не бачать складу злочину в офшорах ПорошенкаПрокурор ГПУ Владислав Куценко заявив, що складу злочину в офшорах Президента України Петра Порошенка немає.

Як відомо, розслідувачі «Центру протидії корупції» розплутали схему корпоративної реструктуризації Roshen, що мала стати підготовчим етапом для продажу корпорації. В ході цього була виявлена фірма Prime Asset Partners Limited (BVI), власником якої є Петро Порошенко, однак вона не вказана в його декларації про доходи.

Юридичні та фінансові радники Порошенка при цьому стверджують, що всі вищевказані операції не порушують закон і є єдиним можливим шляхом передачі активів Порошенка в управління міжнародній трастовій структурі.

Крім того, радники підкреслили, що створення цієї іноземної структури не впливає на оподаткування компаній групи Roshen в Україні, які продовжують платити податки відповідно до законодавства.

Сам Роман Насіров наразі виконав 5 із 18 обіцянок, зареєстрованих «Словом і Ділом». Порівняти його відповідальність із відповідальністю членів Кабінету міністрів можна за посиланням.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: