Ціна «тушки»: скільки коштує прихильність «слуги народу»?

Читать на русском

Останніми тижнями дві найбільші парламентські фракції почергово заявляють про поповнення своїх лав новими членами. Спочатку фракція «БПП» влаштувала чистку серед народних обранців, виключивши з їх числа тих, хто залишив фракцію, але продовжував залишатися народним депутатом. Потім у пропрезидентській політсилі привітали двох нових нардепів – Бригинця і Білоцерківця, що прийшли на зміну «незручним» Томенку й Фірсову. Однак навіть і це не гарантувало союзу «БПП»-«НФ» стабільної більшості в парламенті – і тоді почався «добір» нардепів із числа позафракційних.

«Тушки», торги й договорняки: на що готові нардепи заради коаліції? ЕкспертПолітолог проаналізував заяву БПП про те, що якщо нова коаліція не буде сформована найближчим часом, то фракція вийде з наявної.

Для формування того, що бодай номінально можна вважати «коаліцією», не вистачає буквально кількох душ. І ці кілька депутатів, ким би вони не були, вочевидь вчинять нерозсудливо, якщо для вступу в одну з провладних фракцій не висунуть власних високих вимог. А от якими вони будуть – корисливими чи направленими на інтереси держави – питання, мабуть, риторичне.

Підслухавши плітки деяких народних обранців, «Слово і Діло» склало неофіційний кошторис того, в які суми ставала фракціям участь так званих «тушок» – депутатів-перебіжчиків з інших політсил.

Підкреслюємо, в інфографіці використана неофіційна інформація з відкритих джерел.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: