Рішення щодо скандалу з громадянством РФ у Труханова прийме Банкова (доповнено)

Читать на русском
Ігор Петренкоексперт МЦПД

З огляду на стан нашої правоохоронної системи, яка працює за вказівкою, дуже рідко розслідування справ закінчуються справедливо.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політичний експерт Ігор Петренко, аналізуючи інформацію про те, що в рамках міжнародного журналістського розслідування стало відомо, що мер Одеси Геннадій Труханов має російське громадянство.

«Неодноразово з'являлась інформація про певні зв'язки Саакашвілі та Труханова, особливо щодо Одеського припортового заводу. Можливо, такі розслідування будуть мотивом, щоб трохи збити політичну активність Саакашвілі, який хоче посісти лідерські позиції та завести свою політичну силу до парламенту», – вважає Петренко.

Саакашвілі завжди яскраво виступає, багато кого звинувачує, нібито викриває, а за фактом потім виявляється, що результати не відповідають заявленим звинуваченням.

Крім того, як підкреслив експерт, важко згадати, щоб губернатор Одещини взагалі в чомусь відкрито й публічно звинувачував Труханова.

«Потрібно, звичайно, чітко простежити, вибудувати їхній зв'язок. За такої умови це може позначитися на рейтингу Саакашвілі. Але потрібно розуміти, що вирішальна позиція буде в Банкової – наскільки їм вигідний і потрібний буде Саакашвілі, тому що за деякими позиціями він заграється й виходить з-під контролю», – пояснює політолог.

Геннадій ТрухановМіський голова Одеси

При цьому, як зауважив Петренко, щодо наслідків подібного розкриття, то не пригадується жодного випадку покарання за фактом подвійного громадянства, особливо людей зі статусом, хоча не секрет, що в багатьох політиків є два й більше паспортів.

Додамо, за результатами розслідування, крім російського громадянства, виявилося, що мер Одеси Геннадій Труханов володіє 20 офшорними компаніями.

«Слово і Діло» зафіксувало 122 обіцянки мера Одеси, при цьому більшість із них (50) отримали статус «у процесі». Рівень відповідальності Труханова склав 38%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: