У Генпрокуратурі не бачать складу злочину в офшорах Порошенка

Читать на русском
Прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко заявив, що складу злочину в офшорах Президента України Петра Порошенка немає.

Прокурор Генеральної прокуратури України Владислав Куценко заявив, що складу злочину в офшорах Президента України Петра Порошенка немає.

Про це він сказав у прямому ефірі телеканалу «112 Україна», повідомляє «Слово і Діло».

«Заявляю офіційно, що за попереднім вивченням інформації, розповсюдженої окремими засобами масової інформації, щодо порушення законності Президентом України Петром Порошенком, Генеральна прокуратура в цих заявах та інформації жодного складу злочину не вбачає», – зазначив Куценко.

Скандал з офшорами Порошенка: Іловайськ у розслідування вплели маніпулятивно«Слово і Діло» відстежило реакцію українських експертів і журналістів на скандал зі знайденими в Панамі офшорами Президента України Петра Порошенка.

За його словами, згідно з Конституцією України, Президент України не є підслідним Генеральної прокуратури й навіть Національного антикорупційного бюро.

Водночас розслідуванням інших українських посадовців, а саме глави Національного банку України Валерії Гонтаревої та мера Одеси Геннадія Труханова, має займатися саме НАБУ, а здійснювати нагляд за законністю – Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: