Наступного пленарного тижня Рада обере нового генпрокурора – Порошенко

Читать на русском
Петро Порошенко офіційно звільнив Віктора Шокіна із посади генерального прокурора України.

Наступного пленарного тижня, з 12 по 15 березня, Верховна Рада України голосуватиме за нового очільника Генеральної прокуратури.

Про це в інтерв'ю українським телеканалам розповів Президент України Петро Порошенко, повідомляє «Слово і Діло».

«Я відкриваю необхідні консультації з парламентськими фракціями щодо кандидатури нового генпрокурора. Впевнений, що наступного пленарного тижня – не можемо затягувати – країна повинна отримати нового генпрокурора. Наголошую, він має бути чесним і принциповим», – заявив Порошенко.

Генеральний брехун: найгучніші справи, які провалив Віктор ШокінГенпрокурор Віктор Шокін не виконав три принципових обіцянки. «Слово і Діло» вирішило підбити підсумки роботи Шокіна на чолі ГПУ.

За словами Глави держави, Віктора Шокіна вже звільнено. Відповідний указ Порошенка був продемонстрований у прямому ефірі. Він зазначив, що уряд України зробить усе можливе для посилення механізмів боротьби з корупцією всередині Генпрокуратури.

Порошенко також упевнений, що новий генпрокурор зможе провести повне реформування ГПУ. На думку Президента, цей процес уже запущений. Також він додав, що в Україні вже створена спеціалізована прокуратура та йде відбір до Державного бюро розслідувань.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: