«Діамантовий прокурор» Корнієць заявив, що його замовили Сакварелідзе

Читать на русском
Діамантовий прокурор Олександр Корнієць заявив, що Касько та Сакварелідзе порушили проти нього справу за замовленням.
Олександр Корнієць

Олександр Корнієць, один із фігурантів справи про «діамантових прокурорів» заявив, що усунення його з посади було замовлено заступникам генпрокурора Каську та Сакварелідзе.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«На мою думку, саме Касько та Сакварелідзе отримали замовлення на усунення мене з посади, знаючи, що я мав бути призначеним 6 липня прокурором Київської області», – сказав Корнієць сьогодні під час судового засідання.

Замовниками переслідування Корнієць вважає підприємців, які займаються незаконним видобутком піску. «Були підприємці, в тому числі й ті, які отримують незаконно пісок, за що вони звинувачують у закритті ніби кримінального провадження... Ви все побачите в ході судового розгляду», – сказав Корнієць.

Працівників ГПУ, що ведуть справи «діамантових прокурорів», вивели поза штат – СакварелідзеСакварелідзе заявив, що співробітників створеної ним Генеральної інспекції в складі ГПУ вивели поза штат.

Адвокати «діамантових прокурорів» просили суд допитати 19 осіб, серед яких Давид Сакварелідзе та Віталій Касько, однак суддя відмовив захисту.

Попереднє судове засідання в справі «діамантових прокурорів» відбулося в Голосіївському районному суді Києва 21 березня.

Нагадаємо, 7 березня Голосіївський райсуд Києва повідомив, що засідання в справі колишнього заступника начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна, а також колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця вирішено перенести, оскільки жоден із державних обвинувачів не з'явився.

Прокурорам, яких минулого року затримали за корупцію і в яких під час обшуку СБУ знайшла валюту, золото та діаманти, загрожує від 8 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: