У центрі скандалу: хто замовив викриття офшорів Президента?

Читать на русском
Політолог прокоментував ситуацію навколо розкриття офшорної компанії українського Президента Петра Порошенка на Віргінських островах.
Кость Бондаренко

Історія готувалася заздалегідь. Зараз проти Порошенка ведеться дуже серйозна кампанія, замовлена всередині країни.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Костянтин Бондаренко, аналізуючи інформацію про те, що Президент України володіє офшорною компанією Prime Asset Partners Limited, яку в серпні 2014 року зареєстрував на Британських Віргінських островах.

«Щодо Порошенко діяли та займалися розслідуваннями журналісти безпосередньо з України в тісній зв'язці з іншими своїми колегами. Те, що в Порошенка, як у будь-якого іншого великого бізнесмена, є офшорні компанії й він працює через них, ні для кого не секрет. Скоріше здивувалися б, що у нього їх немає. Це секрет Полішинеля», – пояснює Бондаренко.

Як припустив політолог, злити цю інформацію могло найближче оточення Порошенка, його «друзі».

«Це бізнесмен, який має російське громадянство й дуже хоче отримати контроль над енергетичною системою України. Він має дружні відносини з губернатором Одеської області. Він контролює й кілька ЗМІ, що і займаються зараз викриттями Порошенка та його команди. Через них пройшов злив, оформлений як міжнародне розслідування», – припускає експерт.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє продати Roshen, якщо стане ПрезидентомСказано 2 квітня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Зараз, на його думку, Президент перечікуватиме. За його словами, якщо раніше в нас була інформаційна війна по лінії Україна-Росія, то зараз буде атака на Президента.

Додамо, що фігурантом розслідування OCCRP також став президент Росії Володимир Путін. Повідомляється, що оточення Путіна вивело з Росії через мережу банків і тіньових компаній близько $2 млрд.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: