Шаланди повнії офшорів: як виконує свої обіцянки мер Одеси?

Читать на русском
Як виконує свої обіцянки, звинувачуваний у володінні офшорною будівельною фірмою та російським паспортом мер Одеси Геннадій Труханов?
Геннадій Труханов

Міський голова Одеси Геннадій Труханов сьогодні потрапив у стрічки новин не через свою діяльність на посаді мера, а завдяки скандалу. Журналісти виявили у нього російський паспорт і будівельну фірму, зареєстровану в офшорах.

У зв'язку зі збільшеним інтересом до персони Труханова «Слово і Діло» вирішило проаналізувати виконання обіцянок нинішнім мером Одеси.

Всього Труханов роздав 122 обіцянки. З них 27 одеський міський голова провалив.

Так, Труханов не впорався з обіцянкою зносити кіоски, які продаватимуть сигарети біля шкіл. Також одеський мер провалив обіцянки встановити 50 відеокамер в 2015 році, реалізувати масштабний економічний проект приватизації Одеського припортового заводу та реконструювати дамби Хаджибейського лиману.

Геннадій ТрухановМіський голова Одеси
Труханов пообіцяв зносити кіоски які продаватимуть цигарки біля шкілСказано 31 серпня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Невиконаною також залишилася обіцянка Труханова почати будівництво одеської окружної дороги. Варто відзначити, що цю обіцянку він давав двічі – обираючись до Верховної Ради VII скликання в 2012 році та балотуючись у мери Одеси в 2015 році.

Найбільша кількість обіцянок Труханова (48) мають на сьогодні статус «у процесі виконання».

Чекають свого виконання «класичні» для українського політикуму обіцянки Труханова розширювати мережу дитячих садків, відновлювати й будувати стадіони та спортивні майданчики, а також відремонтувати ліфти та компенсувати зростання тарифів на житлово-комунальні послуги.

Геннадій ТрухановМіський голова Одеси
Труханов пообіцяв розробити новий Генплан містаСказано 15 жовтня 2015 р.Статус обіцянки: Архів

Ще Труханов обіцяв розробити новий генплан Одеси, реалізувати проект будівництва сучасного аеропорту, а також зробити доступними міські пляжі.

Виконаними на сьогодні є 46 обіцянок Труханова.

Серед них обіцянки відкрити квартиру-музей Леоніда Утьосова, відремонтувати поліклініку та харчоблоки в школах.

Окремо варто згадати дві його виконаних обіцянки – розробити та реалізувати державну програму патріотичного виховання й водночас підтримувати та розвивати російську мову і мови національних меншин.

Нагадаємо, Одеська міська рада одною з останніх, 3 лютого 2016 року, визнала Росію країною-агресором.Радник Міхеіла Саакашвілі Саша Боровик заявив сьогодні, що російські паспорти, крім Труханова, мають 29 депутатів Одеської міськради.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: