«Укрексімбанк» збільшив капітал більш ніж на 9 млрд грн

Читать на русском
Кабмін у своїх діях керувався змінами до чинного законодавства. Збільшення статутного капіталу підвищить надійність банку та його фінансову стійкість.

Кабінет міністрів України збільшив статутний капітал АТ «Укрексімбанк» до рівня 31,008 млрд грн, таким чином збільшивши його на 9,3 млрд грн.

Докапіталізація банку пройшла в рамках затвердження редакції статуту АТ «Укрексімбанк» відповідно до нових вимог законодавства, повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на розпорядження Кабміну №235 від 30 березня.

«Для забезпечення ефективності діяльності «Укрексімбанку» реалізація рішення Кабінету міністрів щодо подальшої капіталізації банку на суму понад 9,3 млрд грн», – йдеться в документі.

В уряді зазначають, що в своїх діях керуються змінами до чинного законодавства. Збільшення статутного капіталу підвищить надійність банку та його фінансову стійкість.

У НБУ розповіли про втрати банківської системи від прийнятого закону про кредитиЗа умови, що валютні кредити будуть реструктуризовані за курсом 5,05 грн/дол., збитки банківської системи складуть більше 100 мільярдів гривень.

Відзначимо, що статут «Укрексімбанку» передбачає збільшення розміру статутного капіталу виключно за рахунок грошових внесків (у тому числі чистого прибутку, що залишилася в розпорядженні банку), крім випадків збільшення кількості акцій наявного номіналу або збільшення номінальної вартості акцій. Зменшення статутного капіталу банку здійснюється шляхом зменшення номінальної вартості акцій.

Нагадаємо, що держава розглядає можливість продажу не менше 20% акціонерного капіталу системоутворюючих банків до середини 2018 року, віднісши до них державні «Ощадбанк» та «Укрексімбанк».

Як зазначалося раніше, комерційні банки отримали можливість списати до 20% боргу підприємств.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: