В ООН озвучили точну цифру загиблих у Нагірному Карабасі

Читать на русском
Точну кількість поранених поки не підтверджено, але це більше 200 осіб. ООН не має інформації про пошкодження інфраструктури, евакуацію цивільних або гуманітарні потреби.

Відновлення гарячої фази в Нагірному Карабасі призвело до смерті щонайменше 33 осіб, з яких 3 цивільних, понад 200 людей поранені.

Про це йдеться в звіті управління ООН з координації гуманітарних питань, повідомляє «Слово і Діло».

«За інформацією офіційних джерел у Вірменії та Азербайджані, щонайменше 30 солдатів і 3 мирних жителів загинуло в результаті бойових дій», – йдеться в звіті.

Згідно з документом, точна кількість поранених поки не підтверджена, але це більше 200 осіб.

ООН не має інформації про пошкодження інфраструктури, евакуацію цивільних або гуманітарні потреби.

УКГП свідчить, що в населених пунктах, розташованих у місцях проведення воєнних дій, проживає близько 14,4 тис. осіб.

Уряд Азербайджану інформує про відсутність внутрішньо переміщених осіб, у той час як із боку Вірменії 50 осіб попросили тимчасового притулку в Єревані. «Обидва уряди оголосили, що не потребують міжнародної гуманітарної допомоги», – наголошується в доповіді УКГВ.

Давутоглу назвав наступну країну, яка зіштовхнеться з агресією РФНова концепція російської зовнішньої політики полягає в продовженні експансіонізму та агресивності. Наступною жертвою стане Азербайджан.

Наразі в невизнаній Нагірно-Карабахській республіці проживає близько 150 тис. осіб.

Нагадаємо, що в ніч із 1 на 2 квітня на території Нагірного Карабаху різко загострилася ситуація: почалися запеклі зіткнення, після чого сторони звинуватили одна одну в порушенні перемир'я. Однак уже 3 квітня Міністерство оборони Азербайджану прийняло рішення призупинити військові дії.

В результаті президент Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт закликав Вірменію вивести свої збройні сили з Нагорного Карабаху.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: