Росія нарощує кількість ядерних боєголовок – уряд США

Читать на русском
За час правління президента Володимира Путіна в РФ витратили значні ресурси на модернізацію озброєнь, закупівлю нової військової техніки та навчання збройних сил.

В уряді США заявляють про нарощування Російською Федерацією кількості ядерних боєголовок, які розміщуються на балістичних ракетах.

Ці дані оприлюднені Бюро з контролю над озброєннями та виконанням договору Держдепартаменту США, повідомляє «Слово і Діло».

«Незважаючи на дію договору, що регламентує скорочення ядерних арсеналів обох країн, Росія зараз має приблизно на 200 боєголовок більше, ніж у 2011 році», – йдеться в доповіді.

Цей факт посилює занепокоєння серед американських законодавців щодо військових намірів Росії.

Більше того, за час правління президента Володимира Путіна РФ витратила значні ресурси в справі модернізації озброєнь, закупівлі нової військової техніки та навчання збройних сил.

Результат цих дій світове співтовариство могло спостерігати під час російської інтервенції в Україні, а також під час участі ЗС РФ у сирійській військовій операції. Саме в Сирії Росія продемонструвала нові літаки та ракетні системи.

Ядерний потенціал країн світуДеталі і кількісні показники ядерного арсеналу країн світу

Нагадаємо, що в 2011 році вступив у дію новий договір про обмеження стратегічних наступальних озброєнь.

Як повідомлялося раніше, Росія розгорнула на сході України системи озброєнь, які можуть використовуватися в якості ядерних зарядів.

Офіційна Москва також не виключає розміщення ядерної зброї в Криму.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: