Клімкін про референдум у Нідерландах: поступово ми змінюємо дуже складну ситуацію

Читать на русском
Очільник МЗС Павло Клімкін заявив, що поступово ситуація довкола референдуму в Нідерландах змінюється в нашу сторону.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що поступово ситуація довкола референдуму в Нідерландах змінюється в нашу сторону.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«З точки зору прогнозів, я вважаю, що поступово ми змінюємо дуже складну ситуацію. Чи зможемо ми її повність переламати? Зараз ми включили абсолютно всіх. Наші голландські друзі - міністр закордонних справ Берт Кундерс, прем'єр-міністр Рютте зробили внесок», – зазначив Клімкін.

За його словами, Росія створює забагато міфів про Україну, яка впливає на позицію місцевих євроскептиків. Водночас, голландці, які більш проінформовані, будуть голосувати на референдумі «за».

Асоціація Україна-ЄС: 50% голландців ще не знають, як проголосують на референдуміПоловина голландців ще не визначилися з тим, підтримати чи проголосувати проти асоціації України з ЄС.

«Євроскептична пропаганда, яка працює за допомогою російської, створює постійні абсолютно абстрактні міфи, говорячи, що шляхом схвалення цієї угоди Нідерланди будуть безпосередньо залучені у ситуацію на Донбасі, що нелегально приїдуть десятки тисяч українців, у що жодна людина, яка розуміє ситуацію, аж ніяк не вірить», – додав міністр.

Клімкін заявив, що соціологічні дослідження показують позитивні зміни в опитуваннях щодо референдуму в Нідерландах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: