Політична криза в Україні ставить під питання відновлення економіки – Всесвітній банк

Читать на русском
Вкрай важливо завершити політичну кризу в Україні якомога швидше – відновлення економіки буде залежати, від того наскільки ефективно влада буде проводити реформи.
Чімяо Фан

Всесвітній банк прогнозує подальше погіршення економічної ситуації в Україні, в разі, якщо українській владі не вдасться знайти вихід з політичної кризи.

Це заявив директор Світового банку в Україні, Білорусі та Молдові Чімяо Фан, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на агентство «Укрінформ».

«Внутрішньополітична криза створює значні загрози можливому відновленню економіки і створює серйозні загрози для економічних реформ», – зазначив Чімяо Фан.

Чімяо Фан підкреслив, що вкрай важливо завершити політичну кризу в Україні якомога швидше, так як відновлення економіки буде залежати, від того наскільки ефективно влада буде проводити реформи в різних галузях економіки.

За його словами, комплекс заходів включає подальшу фіскальну реформу і продовження стабілізації і рекапіталізації банківського сектора.

Бій із тінню: як зменшити тінізацію української економіки?«Слово і Діло» спробувало розібратися, чому економіка України все ще перебуває в тіні та що заважає уряду боротися з цим явищем.

«Також повинні тривати реформи в формуванні тарифної системи і поліпшенні корпоративного управління НАК «Нафтогаз України», – вважає директор Світового банку в Україні, Білорусі та Молдові.

Як раніше повідомлялося, Світовий банк виділить Україні $500 млн на закупівлю газу.

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) вважає існуючу в Україні систему надання житлових субсидій неефективною і закликає її змінити.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: