Референдум у Нідерландах: ЗМІ не повідомлятимуть про прогрес явки виборців

Читать на русском
ЗМІ Нідерландів домовилися не повідомляти про прогрес та прогнози явки виборців на консультативний референдум щодо асоціації України з ЄС.

Провідні медіа та соціологічні служби Нідерландів домовилися не повідомляти про прогрес та прогнози явки виборців на консультативний референдум щодо асоціації України з ЄС.

Про це написала на власній сторінці в Facebook народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Світлана Заліщук, повідомляє «Слово і Діло».

«Новини з нідерландських полів. Головні медіа та соціологічні служби домовилися протягом дня голосування на референдумі 6 квітня не повідомляти про прогрес та прогнози щодо явки виборців», – сказала нардеп.

За її словами, в такий спосіб вони намагаються уникнути важелів, за допомогою яких можна вплинути на результат референдуму. Заліщук не знає, як саме це позначиться на ході голосування.

Асоціація Україна-ЄС: 50% голландців ще не знають, як проголосують на референдуміПоловина голландців ще не визначилися з тим, підтримати чи проголосувати проти асоціації України з ЄС.

«Важко сказати, чи така домовленість на нашу користь. З одного боку, це допоможе, оскільки табір «ні» не матиме можливості накручувати істерику. З іншого боку, інтрига триватиме, аж поки явка не буде з'ясована», – зауважила політик.

Нагадаємо, що 6 квітня в Нідерландах проводитиметься консультативний референдум щодо Угоди про асоціацію між Україно та Євросоюзом. Явка має складати не менше 30% для того, щоб він відбувся.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: