Україна з 1 квітня переходить на держзакупівлі в електронному форматі

Читать на русском
З 1 квітня 60 центральних органів виконавчої влади та 500 підприємств державної власності перейдуть на держзакупівлі в електронному форматі.

Центральні органи влади України з 1 квітня переходять на систему електронних держзакупівель на базі платформи ProZorro.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «РІА Новини Україна».

«Перехід на електронні держзакупівлі відбудеться в два етапи: з 1 квітня – для центральних органів влади, з 1 серпня – для інших замовників», – йдеться в повідомленні.

Згідно з нормами закону «Про публічні державні закупівлі», система електронних закупівель на базі платформи ProZorro поширюється на весь масив державних тендерів понад 200 тис. грн для товарних закупівель і більш ніж 1,5 млн грн для замовлення робіт.

Передбачається, що з 1 квітня 60 центральних органів виконавчої влади та 500 підприємств державної власності перейдуть на держзакупівлі в електронному форматі.

Нагадаємо, що закон «Про публічні державні закупівлі» ухвалений парламентом в остаточній редакції 4 лютого поточного року. Петро Порошенко підписав закон 17 лютого.

Як повідомлялося раніше, за час роботи системи ProZorro в 2015 році економія державних коштів склала 12%.

За IV квартал 2015-I квартал 2016 рр. ДП «НЕК «Укренерго» зуміло заощадити у сфері державних закупівель у результаті приєднання до системи ProZorro 1 213,3 млн грн або 42,92% від їх очікуваної вартості.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: