Росія концентрує загони морської піхоти під Докучаєвськом

Читать на русском
За минулі дні на окуповані території Східної України поставлено ешелон із чотирма МТ-ЛБ, 10 вантажівками, 120 тоннами ПММ і трьома вагонами запчастин до танків.

Противник планує загострення конфлікту на волноваському напрямку.

Про це йдеться в щоденному звіті про ситуацію на східному фронті Головного управління розвідки, повідомляє «Слово і Діло».

За даними ГУР, окупаційні війська проводять перекидання зведеного загону морської піхоти в районі міста Докучаєвськ.

Особовий склад зведеного загону сформований із російських військовослужбовців 810-ї окремої бригади Берегових військ Чорноморського флоту ВС РФ (Севастополь) і 61-ї окремої бригади морської піхоти Північного флоту ВС РФ (Супутник, Мурманська область).

ГУР також попереджає, що артилерія бойовиків із Горлівки та Донецька намагається витіснити сили АТО із займаних позицій у районах Зайцевого та Майорська. Бойовики використовують артилерію калібром 122 та 152 мм, а також міномети калібром 82 і 120 мм. Окрім того, в Горлівці зафіксована танкова рота терористів, яку перекинули з Харцизька.

Всього за минулі дні на окуповані території Східної України поставлено ешелон із чотирма МТ-ЛБ, 10 вантажівками, 120 тоннами ПММ і трьома вагонами запчастин до танків у Харцизьк, а також ешелон з 240 тоннами ПММ у Краснодон.

За цей же період в Луганськ поставлено 15 танків на тралах і сім вантажівок із боєприпасами.

Росія почала готувати захоплення Криму відразу після розпаду СРСР – ГУРТочкою неповернення для Москви став 2008 рік, коли Україна долучилася до плану дій щодо членства в НАТО.

Нагадаємо, що в ГУР відзначають зростання загрози бойового застосування російських загонів спеціального призначення на Донбасі після завершення їх виведення з території Сирії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: