Обмін люб’язностями: найвідоміші персони нон ґрата в Україні та Росії

Читать на русском

Днями громадськість сколихнув геть не дипломатичний вчинок російських прикордонників, які не пустили до РФ народного депутата України, члена Парламентської асамблеї Ради Європи Ірину Геращенко. Рішення про п’ятирічну заборону на в’їзд на територію Росії виглядало особливо цинічним з огляду на те, що вона є членом контактної групи з регулювання ситуації на Донбасі, а на той момент якраз прямувала у складі української делегації на судове засідання у справі Надії Савченко.

І хоча цей випадок – особливо кричущий, дипломатичний пінг-понг між Києвом та Москвою триває вже давно, і жертвами його стали чимало відомих особистостей. З українського боку в немилість Кремля, наприклад, впали такі публічні люди, як Мустафа Джемілєв, Олександр Бригинець, Святослав Вакарчук, Олег Скрипка, Володимир Зеленський, Андрій Хливнюк, Анастасія Приходько та інші.

В Україні, зі свого боку, не хочуть бачити «рупорів Кремля» Костянтина Ернста, Дмитра Кисельова й Володимира Соловйова, а також Володимира Жириновського, Йосипа Кобзона, Олега Табакова, Володимира Бортка, Федора Бондарчука, Михайла Боярського, Михайла Пореченкова і т. д.

Детальніше – в інфографіці «Слова і Діла».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: