Експерт про нову коаліцію: якщо є варіант обійтися без Тимошенко, потрібно за нього триматися

Читать на русском
Олександр Палійполітичний експерт

Якщо можна створити парламентську більшість без «Батьківщини», потрібно скористатися цією можливістю.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Олександр Палій, аналізуючи переговори парламентських фракцій щодо формування коаліції.

«Зараз у «БПП» 139 народних депутатів, у «НФ» – 80. Таким чином, є 219 народних депутатів і потрібно зібрати 7-8 позафракційних, щоб вони вступили до якоїсь із фракцій. Законодавство є досить суперечливим у цьому моменті, але це можливо. Складно сказати, правильно це чи ні, але це передбачено законодавством», – пояснює Палій.

Коаліційний ступор: за що торгуються фракції?Навколо формування нової коаліції, яка в ідеалі мала бути створена ще вчора, досі йдуть серйозні торги.

За його словами, юридично з боку КС, можливо, це рішення є не найкращим, але зараз буде безглуздо не скористатися цією правовою можливістю, щоб створити стабільну коаліцію та посилити реформи.

Але водночас експерт переконаний, що краще обійтися без участі «Батьківщини», якщо є така можливість.

«Це буде вічний популізм, просування звичних для Тимошенко різноманітних схем, та заяви про боротьбу з корупцією. Це функції лідера фракції й Тимошенко вміє вести політику тільки так», – вважає Олександр Палій.

Як відомо, «Радикальна партія» та «Самопоміч» заявили про намір залишатися в опозиції й участі в новій коаліції не братимуть. Фракція «Батьківщини» вчора висунула нові умови для участі в парламентській більшості.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: