КПВВ «Золоте» закрився, не пропрацювавши й дня

Читать на русском
Голова Луганської адміністрації Георгій Тука закрив КВВ Золоте через небезпеку життя людей.

Голова Луганської військово-цивільної адміністрації Георгій Тука прийняв рішення закрити відкритий сьогодні контрольний пункт в'їзду/виїзду «Золоте».

Про це він повідомив у своєму Twitter, передає «Слово і Діло».

«Щоб не наражати людей на небезпеку, прийнято рішення про тимчасове закриття КПВВ у Золотому», – заявив Тука.

Водночас прес-секретар представника України в Тристоронній контактній групі на переговорах у Мінську Леоніда Кучми Дарка Оліфер відзначила, що українська сторона виконала всі домовленості, але бойовики самопроголошеної «ЛНР» відмовляються здійснювати пропуск автомобілів зі свого боку лінії розмежування.

«31 березня 2016 року через Золоте поїхали автомобілі й пішли люди. Але представники окремих районів Луганської області не дозволили їм ні проїхати, ні пройти, всупереч усім домовленостям, досягнутим у рамках підгруп з економічних і гуманітарних питань і на засіданні Тристоронньої контактної групи», – зазначила вона.

За словами Оліфер, це слід розцінювати як пряме порушення Мінських домовленостей, тим більше, що на відкритті автомобільного пункту пропуску в Луганській області на переговорах у столиці Білорусі наполягали самі сепаратисти.

Раніше «Слово і Діло» повідомило про відкриття сьогодні контрольного пункту в'їзду/виїзду «Золоте», який мав стати першим у регіоні КП на лінії розмежування для пропуску автомобілів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: