Генерала Назарова судять за збитий сепаратистами Іл-76

Читать на русском
Павлоградський суд почав розгляд справи по генералу Назарова, обвинуваченого в злочинній недбалості, яка в 2014 році привела до збитого військового Іл-76 в аеропорту Луганська.

Районний суд міста Павлоград, що в Дніпропетровській області, розпочав розгляд доказів у справі збитого бойовиками військово-транспортного Іл-76.

Головним обвинуваченим у справі виступає генерал-майор Збройних сил України Віктор Назаров, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Завершено допит потерпілих і суд перейшов безпосередньо до розгляду доказів обвинувачення, які прокуратура надала суду. Лише несекретних матеріалів 11 томів», – повідомив адвокат сторони обвинувачення Віталій Погосян.

За словами правозахисника, наслідком були розглянуті рапорти силовиків, які свідчать про те, що Назаров був проінформований розвідкою про наявність у сепаратистів в аеропорту Луганська ПЗРК «Ігла», якими той знехтував, відправляючи військовослужбовців на вірну смерть.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко пообіцяв покарати винних у загибелі 49 військових у ЛуганськуСказано 14 червня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Частина документів, наданих суду, є секретною, й буде розглядатися на спеціальних закритих засіданнях. Окрім Назарова, коло підозрюваних може включати й інших високопоставлених військових, особи яких ще потрібно встановити, каже Погосян.

Сам генерал-майор усі звинувачення заперечує. «Генерал каже, що «ні в чому не винен», а «показання потерпілих не є доказами у справі, а свідків немає». Я маю іншу точка зору. Свідки є, і їх багато», – підсумував адвокат звинувачення.

Нагадаємо, військово-транспортний Іл-76 Збройних сил України із 49 військовослужбовцями на борту був збитий бойовиками в аеропорту Луганська 14 червня 2014 року.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: