Нова коаліція: яку гру веде Тимошенко? Думка експерта

Читать на русском
Віктор Таранполітичний експерт

**Формування коаліції призупинили нереальні вимоги Тимошенко. **

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор Центру політичних студій та аналітики, співзасновник громадського руху «ЧЕСНО» Віктор Таран, аналізуючи ситуацію з формуванням коаліції.

«Не Банкова, Яценюк чи Порошенко виводять Тимошенко з коаліції. Юлія Тимошенко наразі сама робить все так, щоб вийти з коаліції, висуваючи популістські вимоги про необхідність ухвалення низки законопроектів, які містять корупційні ризики. Очевидно, що ухвалювати закони, які розбалансують Бюджет, означає викликати обурення в суспільства. Цього не буде», – пояснив експерт.

Реальні справи та популізм Тимошенко: найцікавіші обіцянки лідерки «Батьківщини»«Слово і Діло» проаналізовало деякі заяви Юлії Тимошенко, щоб дізнатися, як часто лідер «Батьківщини» вдається до популізму.

За його словами, саме тому «БПП» та «НФ» дійсно шукають інші варіанти формування коаліції, без участі Тимошенко.

«Навіть якщо Тимошенко включать до складу коаліцію, вона все одно продовжить опозиційну риторику. Ця коаліція є ситуативною й Тимошенко грає стратегічно на дострокові парламентські вибори, тому що її рейтинг зараз є досить високим», – вважає Таран.

Додамо, що серед вимог «Батьківщини» є докорінна зміна соціально-економічного курсу влади та «радикальне зниження» комунальних тарифів.

При цьому, Юлія Тимошенко наполягає на розриві зв'язків між політиками та кланами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: