Експерт назвав причини, які можуть завадити поверненню Сакварелідзе до ГПУ

Читать на русском
Марина Цапокексперт РПР

Є сподівання, що після візиту до США у Президента буде якесь розуміння ситуації в Генпрокуратурі.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповіла експерт групи з реформи органів правопорядку «Реанімаційного пакета реформ» Марина Цапок, аналізуючи ситуацію зі звільненням генпрокурора Віктора Шокіна.

«Після відставки Шокіна нічого не зміниться, тому що пішла вся реформаторська команда. Хто б не був призначений новим генпрокурором, навіть якщо в нього будуть якісь реформаторські плани, потрібно буде якось відновити хоча б те, що було зроблено. Тобто, якщо люди з Геніспекції та органів прокуратури підуть, то потрібно буде створювати ці структури заново», – розмірковує Цапок.

За її словами, юридично буде дуже складно повернути Сакварелідзе через те, що є певні обмеження.

«Є обмеження, яку людину можна призначити в ГПУ. Сакварелідзе призначався рік тому, коли діяли інші законодавчі рамки», – пояснила вона.

Експерт про ГПУ: Сакварелідзе потрібно було піти, гучно грюкнувши дверимаПолітолог прокоментував інформацію про те, що генпрокурор Віктор Шокін звільнив Давида Сакварелідзе.

«Звісно, будь-які юридичні перешкоди долаються політичною волею, але є ще один момент. Не має впевненості в тому, що команда, яка працювала із Сакварелідзе, збережеться до того часу, коли буде прийнято якесь рішення щодо генпрокурора», – підкреслила Цапок.

Крім того, як зазначила експерт, уже зараз є плани ліквідувати підрозділи управління реформ, а, відповідно, й звільнити людей.

Як відомо, перед своєю власною відставкою Віктор Шокін звільнив свого заступника Давида Сакварелідзе. Пізніше Сакварелідзе повідомив, що Президент України Петро Порошенко пообіцяв повернути його до ГПУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: